سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روانشناسی مهاجرت چیست؟

تصمیم گرفتن و اقدام به مهاجرت پروسه ی چالش برانگیزی است و در صورتی که فرد نتواند این چالش ها را از سر راه بردارد با مشکلات روحی و روانی متعددی از جمله افسردگی، استرس و اضطراب شدید مواجه خواهد شد. کارشناس روانشناسی مهاجرت با شفاف سازی مشکلات پیش رو، به فرد کمک میکند که برنامه دقیق و منظمی داشته باشد و نسبت به مشکلاتی که ممکن است بر سر راهش قرار گیرد آگاه تر گردد. در ادامه این مطلب به طور کامل به بررسی ابعاد مختلف روانشناسی مهاجرت می پردازیم پس با ما همراه باشید.

مهاجرت کردن کاری سخت و طاقت فرساست و فشار روانی بسیار زیادی را به افراد تحمیل میکند و گاهاً عوارضی همچون بروز بیماری های روحی و روانی را در پی دارد. حتی امکان دارد در چنین شرایطی فرد به حدی مضطرب و مستاصل شود که و تصمیم های نادرستی را برای ادامه مسیر خود بگیرد. در این صورت کمک گرفتن از یک روانشناس می تواند در مواجهه با مشکلات و افزایش ظرفیت روانی فرد بسیار مفید و موثر واقع گردد.

نیاز به روانشناس پیش از مهاجرت

تجربیاتی از قبیل اندوه، اضطراب، فشارهای عصبی زیاد تقریباً برای تمام مهاجران طبیعی است. مهاجرت کار آسانی نیست و افرادی که در این مسیر دشوار پا می گذارند، قطعاً افراد شجاع و جسوری هستند. فشار و استرسی که فرد قبل و بعد از مهاجرت تجربه می کند، امکان ابتلا به بیماری های روحی و روانی به خصوص افسردگی را افزایش می دهد.

در اینگونه شرایط معمولاً فرد مهاجر به بی ثباتی احساسی و رفتاری دچار میشود و گاهاً تصمیم های اشتباهی می گیرد و حتی ممکن است انطباق پذیری او با شرایط جدید به کمترین میزان برسد و در نهایت راهکاری که به نظرش میرسد، کناره گیری از جامعه جدید و فرار یا بازگشت باشد.

پس برای مواجه نشدن با چنین پیامدهایی بهتر است پیش از مهاجرت به یک روانشناس خبره و کاربلد مراجعه کنید تا تمام ابعاد و زوایای مهاجرت و هر آنچه که در انتظارتان خواهد بود را برای شما تشریح کند. حضور در جلسات مشاوره روانشناسی مهاجرت به فرد مهاجر کمک میکند تا با مسائل متعددی که ممکن است با آنها مواجه گردد، برخورد منطقی و سازنده ای داشته باشد.

بسیاری از مهاجران که قبل و بعد از مهاجرت دچار پریشانی روانشناختی می شوند، به دلیل نگرش های غلط فرهنگی و نیز نبود بیمه درمانی، کمتر به دنبال درمان هستند. اما باید چنین تفکرات بیهوده ای را کنار بگذارید و پیش از مهاجرت، با دقت و روشن بینی بالایی به یک روانشناس خوب در این حوزه مراجعه کنید.

افسردگی پس از مهاجرت

مهاجرت با تمام فرایندهایی که به همراه دارد، از قبیل تغییر محل زندگی، تغییر شغل، دوری از خانواده و دوستان، نبود امنیت مالی و هزار و یک عامل دیگر از اصلی ترین علل ایجاد استرس هستند. بنابراین مهاجرت را میتوان مجموعه ای از افکار و احساسات و کارهای استرس زا دانست که هر کدام به تنهایی میتوانند باعث بروز برخی ناراحتی های روحی و روانی مثل افسردگی در فرد شوند.

در اکثر موارد مهاجران جایگاه اجتماعی، شغلی و اقتصادی که دارند را متناسب با چیزی که انتظار داشتند، نمی بینند و همین عدم تناسب و هماهنگی میان چیزی که «هستیم» و آنچه که «قرار بود باشیم» عاملی استرس زا و استارت افسردگی پس از مهاجرت است.

بسیاری از افراد ممکن است بر اثر مهاجرت به کشوری دیگر دچار ناراحتی های روحی و روانی به خصوص افسردگی گردند. با کاهش منبع افسردگی که می تواند دوری از خانواده و وطن باشد میتوان این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرد. مثلاً میتوانید بیشتر با خانواده خود در ارتباط باشید و یا دوستان جدیدی در کشور مقصد پیدا کنید. هر چقدر هم برایتان سخت و نشدنی به نظر برسد اما باید سعی کنید روابط خود را گسترش دهید و خود را به نحوی مشغول کنید.

اضطراب پیش از مهاجرت

مهاجرت را میتوان یکی از بزرگترین و پر ریسک ترین اتفاقات زندگی دانست که با تحولات عظیمی در تمام ابعاد و جوانب زندگی فرد همراه است، لذا احساساتی نظیر ترس و اضطراب پیش از این اتفاق بزرگ، کاملاً طبیعی بوده و دور از انتظار نیست. بنابراین یکی از اساسی ترین قسمت های فرایند مهاجرت، ایجاد شرایط روحی مناسب و کنترل اضطراب است. این بخش یعنی اضطراب پیش از مهاجرت به اندازه ای مهم است که اگر به درستی کنترل نشود ممکن است یا به طور کلی فرد را از مهاجرت منصرف کند و یا پس از مهاجرت دچار عوارض سنگینی مثل پشیمانی، افسردگی و دیگر آسیب های روانی شود.

فرد پیش از مهاجرت با گذراندن یک دوره روانشناسی مهاجرت و آماده سازی روحی و مد نظر قرار دادن چند نکته مهم می تواند از میزان این استرس و اضطراب ها بکاهد و پروسه مهاجرت را با آرامش بیشتری طی کند. با توجه به تنش زا بودن مراحل مهاجرت، ذهن به طور خودکار افکار و انرژی های منفی را جذب میکند. پس شما باید از پس مدیریت و کنترل ذهنتان بر بیایید.

عوارض مهاجرت

از دیدگاه روانشناسی مهاجرت عوارض متعددی ممکن است در پروسه مهاجرت گریبانگیر فرد شود که برخی از آنها عبارتند از:

افسردگی

دوری از اعضای خانواده و قرار گرفتن در یک فضای جدید، ممکن است فرد مهاجر را منزوی و افسرده کند. پس یکی از عوارض رفتن به یک کشور غریب و بدون حضور دوستان صمیمی و عزیزان، افسردگی است.

غربت

غربت فضایی بسیار سنگین و پر فشار است و چنانچه اندکی تردید و احساس ضعف به دلتان راه دهید، زندگی در یک کشور دیگر برایتان غیر قابل تحمل خواهد شد.

تفاوت های فرهنگی

یکی دیگر از عوارض مهاجرت، احساس غریبی در کشوری است که هیچ پیش زمینه ای از فرهنگ مردم آنجا و ارتباطاتشان ندارید و احساس خواهید کرد که هیچکس زبان و منظور شما را نمیفهمد و با نوعی پوچی و خلا روبرو خواهید شد.

مهارت های لازم برای مهاجرت

عزیزان فراموش نکنید که ممکن است روح و روان شما پس از مهاجرت آسیب ببیند. پس نباید اجازه دهید که هیجانات و مشکلات زندگی، شما را از سلامت جسم و روانتان غافل کند. زندگی مهاجران با فراز و نشیب های گوناگونی همراه است که در گذر از هر کدام به راهنمایی و مشاوره یک روانشناس که تسلی خاطر بیشتری به شما بدهد، نیاز دارید. یک مشاور کاربلد در حوزه روانشناسی مهاجرت نه تنها شما را در انتخاب روش هایی مناسب برای حل مشکلاتتان کمک می کند، بلکه مهارت هایی را جهت سازگاری بیشتر و وفق دادن خودتان با جامعه جدید به شما می آموزد. امیدواریم که در این مطلب به پاسخ پاره ای از سوالات خود در رابطه با مشاوره روانشناسی مهاجرت رسیده باشید.