سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تکنیک های ساده برای جذب در گفت و گوی تلفنی

بسیاری از ما وقت زیادی را پای تلفن صرف می کنیم. با آمدن تلفن همراه به بازار، بیشتر مردم در هر جایی که بتوانید تصور کنید مشغول حرف زدن هستند. گسترش جذب کردن تلفنی می تواند به طور قابل چشم گیری کارایی و تاثیرتان بر دیگران را افزایش دهد. تکنیک های زیر ساده و قابل امتحان هستند.

گام اول : اولین تاثیر

شما این گفته قدیمی را شنیده اید که : «شما هرگز فرصت دومی برای به وجود آوردن اولین تاثیر ندارید.» اغلب اولین تاثیر رو در رو به وجود نمی آید، بلکه از پشت تلفن به وجود می آید.

بسیاری از فروشنده های حرفه ای و بازرگانان هرگز مشتریان شان را شخصا نمی بینند. آنها به تنهایی از پشت تلفن تجارت می کنند. آنها با استفاده از این روش موفق هستند؛ چرا که شخصیت شان را تلفنی گسترش می دهند و در ذهن دیگران با مهربانی و به طرز ترغیب کننده ای تاثیر می گذارند. 

گام دوم : دنبال سر نخ و اثری برای چگونگی صحبت کردن و شنیدن طرف مقابل باشید

شروع یک مکالمه تلفنی فرصت بزرگی به شما می دهد که چگونگی برقرارای ارتباط طرف مقابل را در طرف دیگر خط بفهمید و دریابید. شما به سرعت در خواهید یافت گفت و گوی آنها یا تفکرشان در مورد مسائلی و یا چگونگی احساسشان نسبت به چیزهایی می باشد. روان شناسان این نشانه ها را به ترتیب نشانه های منطقی و عقلانی و نشانه های احساسی می نامند. 

کلماتی که مردم به کار می گیرند، روشی که با آن سخن می گویند، سر نخ هایی است که نشان می دهد در آن لحظه چه چیزی برایشان مهم است. زمانی که با دیگران گفت و شنود می کنید آماده باشید تا با آنچه که آنها در حالت گفت و گو و ارتباط از آن استفاده می کنند و با همان حالت هم جواب می دهند تطابق و هم زمانی ایجاد کنید. 

گام سوم : آنچه را که مردم می خواهند به آنها بدهید

اگر می خواهید جذاب باشید، این نکته را به خاطر داشته باشید: به فکر خود نباشید. خودتان را فراموش کنید. در حق طرف مقابل لطف کنید. زمانی که با تلفن صحبت می کنید با بخش دهانی تلفن طوری برخورد کنید که انگار گوش فرد است که با او صحبت می کنید. صمیمانه و آرام صحبت کنید، با صدایتان آن را نوازش دهید. این به شما کمک خواهد کرد که آنچه که می گویید بیشتر صمیمانه، دلسوزانه و شخصی به نظر بیایید. 

تکنیک های آسان برای جذب در گفت و گوی تلفنی

ایده های زیر به شما کمک خواهد کرد آنها را دنبال کنید:

1. طرف مقابل را برای صحبت کردن تشویق کنید

وقتی که نوبت شما است که صحبت کنید شروع به تک گویی و انفرادی حرف زدن نکنید. به جای این کار سوال هایی را بپرسید و به دقت به جواب ها گوش دهید. هر چه بیشتر گوش دهید، جذاب تر به نظر می رسید.

2. شفاف، آسان، رک و مستقیم صحبت کنید

وقتی طرف مقابل از زبانی ساده و بدون کلمات پیچیده استفاده می کند، شما نیز باید این کار را بکنید. به کار بردن کلمات قلمبه سلمبه باعث احساس برتری شما شده و مانع به وجود می آورد. از به کار بردن زبانی که برای شنونده واضح و شفاف نیست خودداری کنید.

3. با دقت گوش دهید

دقیق گوش دهید، چرا که این تنها راهی است که می توانید آگاه و مطلع شوید. اکثر مردم مخصوصا در پای تلفن به جای گوش دادن بیشتر حرف می زنند. در برابر این میل مقاومت کنید و وقتی طرف مقابل می خواهد حرف بزند بر روی گوش دادن تمرکز کنید. 

4. شنونده صبوری باشید

اگر چه ممکن است با اولین حرف های طرف مقابل، آماده جواب دادن باشید اما بگذارید آنها صحبت هایشان را تمام کرده و احساساتشان را تخلیه کنند تا اینکه نوبت شما برای حرف زدن بشود. 

5. یک شنونده فعال باشید

از تایید و اطمینان بخشی صوتی و کلامی مانند : «آهان»، «بله می دانم»، «اوم»،  «واقعا» و چیزهایی شبیه این ها استفاده کنید. این حرف های ساده کاری می کند که طرف مقابل بفهمد کاملا درگیر و مشغول او شده اید. 

6. بدون رنجاندن و مزاحمت، حرف طرف مقابل را قطع کنید

قطع کردن صحبت کسی ممکن است به معنای انکار آنچه که طرف مقابل را قطع کنید حتما عذر خواهی کنید و چیزی شبیه به این را بگویید : «ببخشید حرفتان را قطع می کنم، اما نمی خواهم این نکته را فراموش کنم.»

7. هرگز خیال و تصور صمیمیت نکنید

مهم نیست که گفت و گو چقدر دوستانه است، هرگز گفت و گو را به سمت خودمانی شدن درباره آنچه که گوینده می گوید نکشانید. مخصوصا زمانی که شوخی پیش می آید. اگر حرفی (یک شوخی ) را به پدر یا مادرتان نمی توانید بزنید، به کس دیگری نیز نگویید.

8. عجله نکنید

شمرده سخن بگویید و از صدای بم تان استفاده کنید. شمرده گویی و عمیق سخن گفتن نسبت به بلند و تند حرف زدن جذاب تر است. 

9. از مکث و سکوت استفاده کنید

وقتی که شما یا طرف مقابلتان به زمانی برای فکر کردن نیاز دارید، بکوشید سکوت و وقفه ای به وجود بیاورید. طرف مقابل را با گفتن این جملات آگاه کنید : «لحظه ای برای تامل در این موضوع درنگ کن.» یا «لحظه ای به من فرصت بده تا فکر کنم.» وقتی که مکث می کنید خیلی طولانی این کار را نکنید که به شما بگویند : «سلام !!! اینجایی؟؟؟»

10. صدایتان را سر زنده و پر انرژی نگه دارید

حجم صدایتان و سرعت کلماتتان را تغییر دهید. بر روی نظریه های مهم شمرده تر سخن بگویید. در هنگام گفتن جزئیات و اطلاعات بی اهمیت تند تر صحبت کنید. هیچ چیز خسته کننده تر از یک صدای یک نواخت و کسل بار نیست. این از قرص خواب آور هم قوی تر است.

11. با حالت ها و احساسات مردم همدل باشید

اگر ناراحت هستند، برایشان ناراحت باشید. اگر خوشحال هستند، برایشان خوشحال باشید. به خاطر داشته باشید که اگر بخواهید با نظر و ایده ای با شما هم سو شوند تا شما را در جایگاه یک دوست دلسوز نبینند نظرشان تغییر نخواهد کرد و با شما هم سو نخواهند شد.