سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا درباره ازدواج همه چیز را می دانید؟

ازدواج مثل پازلی دو تیکه است. تنها مشکل، این است که احتمال دارد لبه های دو تکه خشن و ناهماهنگ باشند و با یک دیگر خوب جفت نشوند. انسان، موجودی احساساتی است و بیشتر از عقل، احساس به او حکم می کند. او رفتارهای مسالمت جویانه نشان می دهد و امیدوار است خشونت ها و ناملایمات به مرور زمان از میان بروند. ازدواج، سفری است که می تواند زوجین را به افرادی بهتر تبدیل کند. در طول این سفر باید مسئولیت پذیر بود، سخت کار کرد و از درد رنج احتمالی نهراسید. اگر هر دوی شما با چشمان باز، انتظارات واقع بینانه و نگرش درست، ازدواج کنید، زندگی موفق و شادی خواهید داشت. 

ازدواج می تواند پایدارترین و صمیمانه ترین رابطه انسانی و عامل سعادت حقیقی باشد. با این حال، نتیجه برخی ازدواج ها، یک زندگی موفق و شاد نیست. از وحشتناک ترین چیزهایی که افراد ممکن است تجربه کنند، گرفتار شدن در ازدواجی ناموفق است. با توجه به این واقعیت، انتخاب همسر و ازدواج، یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی است. یکی از اهداف اصلی ازدواج، برآوردن نیازهای زوجین است. هدف اکثر افراد از ازدواج، یافتن همراهی صمیمی است. برای یافتن همسری مناسب و ازدواج موفق، باید آموزش دید و این را باید دانست که ازدواج می تواند حتی دورترین افراد را به یک دیگر نزدیک کند.

آیا از جادوی تفاوت ها آگاه هستید؟

یکی از مهم ترین ویژگی های ازدواج، توانایی از میان بردن تفاوت ها نیست بلکه توانایی پذیرفتن تفاوت ها و ساختن زندگی آرام و شاد است. در برخی از ازدواج ها باید گاهی با کمی شوخ طبعی به تفاوت ها اعتراف کردو از کنارش گذشت. برای مثال، همسر ممکن است بگوید: (( ای بابا، بازم تی شرتش را روی مبل جا گذاشته، چه می شه کرد، این طوریه دیگه)). 

خودتان را بشناسید

پیش از انتخاب همسر و تشکیل خانواده، باید خود را بشناسید، نقاط ضعف و قوت تان را شناسایی کنید و توانایی تان در تبدیل ضعف ها و قوت ها را بسنجید. این موضوع می تواند کمک کند تا در روند انتخاب همسر و آماده شدن برای زندگی مشترک موفق تر باشید. با لیست کردن نقاط ضعف و قوت تان می توانید به دیدگاه متعادلی نسبت به خود برسید. بهتر است با همکاری کسی که می خواهید با او ازدواج کنید برای یافتن راه های بهبود روابط، لیستی تهیه کنید. با انجام این کار، مشکلات احتمالی را در آستانه تشکیل خانواده می شناسید و از میان می برید.

شناخت شخصیت یک دیگر

شخصیت بعضی افراد به نوعی است که دارای حساسیت بسیار بالایی هستند. در حدود 15 تا 20 درصد افراد، بسیار حساس هستند. دانشمندان باور دارند افراد بسیار حساس، ژن های این خصوصیت را از والدین شان به ارث برده اند. این افراد شکننده اند، انتقاد پذیر نیستند و به سرعت مضطرب می شوند. البته آن ها دارای ویژگی های مثبتی هم هستند که عبارتند از: فکر کردن بیش از نشان دادن عکس العمل و نگاه کردن همه جانبه به موضوع. 

بدیهی است ازدواج کردن فرد بسیار حساس، با شخص عادی، می تواند منجر به بروز برخی اختلافات شود. برای مثال، وقتی زمان خرید خانه یا بچه دار شدن فرا می رسد، افراد عادی به سرعت تصمیم می گیرند، در حالی که افراد بسیار حساس، زمان خیلی زیادی نساز دارند تا تصمیم بگیرند. دانستن این موضوع کمک می کند تا درباره ویژگی های شخصیتی فردی که می خواهید با او ازدواج کنید، تصمیم بگیرید. 

آشنایی با مشکلات دوران کودکی

یکی از متداول ترین مسایلی که سبب بروز مشکل در ازدواج ها می شودتجربه آزار فیزیکی، جنسی و روانی در یک و هر دو همسر است. فرد آزار دیده، رشد می کند و ظاهری سالم دارد؛ درحالی که کودک درونش آسیب دیده است. ازدواج کردن برای افرادی که کودکی دردناک و آزار دیده ای دارند بسیار دشوار است و نتیجه اش زندگی دردناک برای همسر و فرزندان شان است. 

اگر دریافتید همسر آینده تان، در کودکی آزار و اذیت شده است، به گونه ای که حساسیت جدیدی را ایجاد نکند او را تشویق کنید که ترجیحا با هم دیگر به یک مشاور، روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید و از آن ها کمک بگیرید. سعی کنید که در این راه حتما او را همراهی کنید. البته هرگز اشتباهی را که برخی مرتکب می شوند تکرار نکنید؛ چرا که عده ای ممکن است تصور کنند ازدواج کردن راهی برای حل و فصل مشکلات است. مشکلات، تداوم زندگی مشترک را غیر ممکن می کند و اگر حل و فصل نشوند، سبب بروز درد و رنج دو چندان خواهند شد. 

نقاط قوت و ضعف تان را بشناسید

پیش از آن که ازدواج کنید، زمانی را به ارزیابی نقاط قوت و ضعف تان اختصاص دهید. ارزشش را دارد. اگر دچار ضعف مهارت های ارتباطی هستید، باید منتظر بروز اضطراب و مشکل در ازدواج خود باشید. روش های متعددی برای ارزیابی مهارت های ارتباطی وجود دارد. از خود بپرسید: (( آیا حفظ رابطه دوستانه برای شما دشوار است؟ )) اگر پاسخ مثبت است، باید پیش از ازدواج مهارت های اجتماعی خود را ارتقا دهید. 

 به قدرت نیازهایتان واقف اید؟

یکی از اهداف ازدواج، تحقق نیازهای متقابل زوجین است. بنابراین، گام دیگر شما ارزیابی و آگاه شدن از محدوده کامل نیازها، نقاط قوت و ضعف تان است. این نیازها می تواند نیازهای امنیتی ( جسمی و مالی)، نیازهای دل بستگی، نیاز های صمیمیت، نیازهای عاطفی، نیازهای تعلق خاطر، نیازهای برقراری ارتباط، نیاز های داشتن اعتماد به نفس، نیازهای داشتن تفریح و بازی، نیازهای اجتماعی و نیازهای معنوی و شناخت خویشن باشد. 

باورهای نادرست

پس از ازدواج می توانم شخصیت همسرم را تغییر دهم

تغییر دادن شخصیت و رفتار همسر تقریبا غیر ممکن است. در حقیقت، تنها نتیجه تلاش برای تغییر رفتار و شخصیت همسر، ایجاد اضطراب در زوجین است. 

این شخص تنها فردی است که می توانم با او ازدواج کنم

پیش از این که ازدواج کنید باید ضمن رعایت ملاحظات خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، درباره افراد زیادی بررسی کنید. 

ازدواج، مشکلات مالی ام را خود به خود حل و فصل خواهد کرد

مشکلات مالی سبب بروز بحران می شود؛ بهتر است زوجین در آستانه ازدواج، برنامه مدونی برای مدیریت مسایل مالی خود، طراحی و اجرا کنند. 

باید همسرم نمونه باشد

مشکلات زناشویی زمانی بروز می کنند که یکی از زوجین بخواهد هویت و شخصیت همسرش را تغییر داده و بر اساس میل خود بازسازی نماید.